14.04.2023

Прокуратура вимагає повернути громаді приміщення у Подільському районі столиці вартістю понад 14 млн грн

                                

Подільська окружна прокуратура міста Києва спрямувала до суду позовну заяву щодо повернення з незаконної приватної власності на користь територіальної громади нежитлових приміщень по вул. Полковій у м. Києві загальною вартістю понад 14 млн грн.
 
Як встановила прокуратура, розпорядженням Подільської РДА будинок по вул. Полковій з усіма житловими та нежитловими приміщеннями був переданий на баланс та закріплений на праві господарського відання за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва».
 
Однак, на підставі підробленого рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області право власності на 4 нежитлових приміщення у будинку, в яких зберігається архів комунального підприємства, незаконно перейшло у приватні руки. Після цього майно було продано.
 
Площа незаконно відчужених комунальних приміщень становить понад 1000 кв.м.
 
З метою захисту інтересів киян прокуратура заявила позов про скасування державної реєстрації права власності, визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого майна та витребування нежитлових приміщень до комунальної власності.
 
На цей час Господарським судом міста Києва відкрито провадження у цій справі.
 
Крім того, за фактом незаконного заволодіння даним приміщенням триває досудове розслідування, у ході якого накладено арешт на вказане комунальне майно. Вживаються заходи для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1105