14.04.2023

На Київщині викрито масштабне підпільне виробництво алкоголю – вилучено понад 15 тисяч літрів «продукції»

                                          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури припинено протиправну діяльність групи осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).
 
Слідством встановлено, що група осіб організувала незаконне виготовлення фальсифікованого алкоголю на території Київської області. Спиртовмісні суміші ділки розливали в тетрапаки та пластикову тару під виглядом відомих брендів.
 
У межах кримінального провадження 12 квітня 2023 року правоохоронці провели санкціонований обшук в складських приміщеннях, розташованих у Київській області.
 
У ході слідчих дій вилучено майже 15 тис. літрів фальсифікованого алкоголю та 3,5 тис. літрів спиртовмісної речовини, обладнання для масового виробництва спиртного, промислову лінію та тару для розливу.
 
Орієнтовна вартість вилученого фальсифікату та майна становить майже 4 млн грн. Разом з «товаром» правоохоронці вилучили автомобіль, у якому ділки зберігали продукцію.
 
Наразі призначені необхідні експертизи, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється детективами ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ України у м. Києві та Київській області.
 
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1320