14.04.2023

6 тис. доларів США за незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – викрито двох осіб

                       

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури двох громадян України викрито в організації незаконного переправлення чоловіків через держкордон України та підробленні документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, двоє громадян - мешканці Київської та Хмельницької областей, розробили схему незаконного перетину кордону чоловіками, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану. Ділки пропонували чоловікам допомогу у виготовленні підроблених документів - тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та довідки ВЛК щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я.
 
Вартість послуги становила 6 000 доларів США з людини.
 
У ході контролю за вчиненням злочину проведено два етапи передачі грошових коштів зловмисникам. Під час передачі другого траншу та отримання від учасників схеми пакету підроблених документів останніх затримали.
 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.
 
Заходи з викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження оперативних працівників Департаменту військової контррозвідки СБ України та Департаменту стратегічних розслідувань НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1164