19.04.2023

Голову ОТГ Київщини викрито у хабарництві та привласненні коштів, виділених на усунення наслідків обрушення берегів р. Десна

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано голову однієї з ОТГ Броварського району Київської області за підозрою у привласненні бюджетних коштів та одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовець організував протиправну схему привласнення бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків обрушення берегів річки Десна, та одержання неправомірної вигоди від підрядних організацій, залучених до цих робіт.
 
Як встановили правоохоронці, посадовець вимагав «відкат» від представника підрядної організації за укладення договору та підписання актів виконаних робіт з розробки проектно-кошторисної документації з будівництва берегоукріплюючих гідротехнічних споруд в прибережній захисній смузі р. Десна. Свою «частку» голова ОТГ оцінив у розмірі 15% від суми перерахованих підряднику коштів.
 
У подальшому вказаний посадовець забезпечив перерахування державних коштів за роботи щодо проведення топографічної зйомки прибережної захисної смуги річки Десна.
 
18 квітня голову ОТГ затримали під час одержання понад 110 тис. гривень, з яких близько 50 тис. гривень складав так званий «відкат», а ще 65 тис. гривень - за роботи, які фактично не виконувались.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
Слідство триває. Встановлюються інші учасники корупційної схеми.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у Київській області ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1812