20.04.2023

Мешканку Донецької області викрито у співпраці з незаконним збройним формуванням «ДНР»

    

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 55-річній мешканці Донецької області за фактом участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, підозрювана у 2014 році, поділяючи мету створення та функціонування не передбаченого законом збройного формування «Донецька Народна Республіка», добровільно вступила на посаду в псеводержавний орган - Міграційну службу Міністерства внутрішніх справ ДНР. Там її призначили «старшим інспектором відділу адресно-довідкової роботи».
 
Виконуючи покладені на неї функціональні обов’язки, які були пов’язані, у тому числі, з веденням та обробкою так званих «сторожових карток», громадянка отримувала щомісячну заробітну плату в російських рублях.
 
У 2017 році жінку звільнили з вказаної посади. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вона переїхала до Києва під виглядом переселенки та почала оформлювати документи для виїзду за кордон. При цьому підозрювана не повідомила органи державної влади України про свою співпрацю з окупантами.
 
Свою вину у вчиненому злочині зловмисниця визнала у повному обсязі.
 
Обвинувальний акт відносно підозрюваної найближчим часом буде скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБ України у м. Києві та Київської області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1119