21.04.2023

Вимагали 1 млн гривень, погрожували вбивством та змушували копати собі могилу – затримано злочинну групу

    

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва затримано на «гарячому» та повідомлено про підозру двом чоловікам, які погрожуючи вбивством, вимагали у громадянина грошові кошти (ч. 4 ст. 189 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, двоє чоловіків 27 та 28 років розробили злочинний план вимагання у мешканця столиці грошових коштів за нерозголошення відомостей, які чоловік бажав зберегти в таємниці.
 
Погрожуючи потерпілому застосуванням насильства, зловмисники спочатку висловили вимогу передати їм 3 тис. доларів США. Сприймаючи погрози як реальні, 33-річний чоловік перерахував на банківську карту вимагачів 120 тисяч гривень.
 
Проте зловмисники на цьому не зупинилися. За декілька днів вони приїхали до потерпілого додому, схопили та вивезли на автомобілі до лісосмуги у Кагарлицькому районі Київської області. Там підозрювані змусили потерпілого копати собі могилу, здійснили у його бік постріл з вогнепальної зброї та вимагали вже наступного дня передати їм 1 мільйон гривень. 
 
Завершивши вказані дії, зловмисники забрали у чоловіка 12 тис. гривень готівки та надали йому певний час на збір грошових коштів, після чого відпустили. У разі несплати цих коштів нападники погрожували потерпілому вбивством.
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали підозрюваних під час передачі їм 1 млн гривень.
 
На теперішній час за клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводу співробітників ГУ ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 956