25.04.2023

Викрито підпільний цех з виготовлення сумішей для кальяну - вилучено продукцію та обладнання на 17, 4 млн гривень

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на Дніпропетровщині викрито підпільний цех з масового виготовлення підакцизних товарів з метою подальшої реалізації (ч. 2 ст. 204 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, група осіб організувала на території Дніпропетровської області незаконне виготовлення тютюну для куріння кальянів з використанням обладнання, яке забезпечує їх масове виробництво.
 
Контрафактну продукцію зберігали у складських приміщеннях, звідки через перевізників доставляли до м. Києва та реалізовували через магазини виключно за готівковий розрахунок.
 
За результатами проведення обшуків в місцях виготовлення та зберігання продукції виявлено та вилучено понад 2,6 тис. кг тютюну, фурнітуру та обладнання.
 
Орієнтовна вартість вилученого майна становить понад 17, 4 млн грн.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється детективами підрозділу детективів Територіального управління Бюро економічної безпеки у м. Києві та Київській області.
 
Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 955