26.04.2023

Громовідвід для дитячого будинку за завищеною удвічі вартістю – заступнику директора повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру заступнику директора Святошинського дитячого будинку інтернату у службовій недбалості, що завдало істотної шкоди (ч. 1 ст. 367 КК України). 
 
За даними слідства, посадовиця, виконуючи обов‘язки директора інтернату, у 2019 році уклала договір з приватним товариством на виконання робіт з встановлення обладнання захисту від блискавок.
 
Через несумлінне ставлення підозрюваної до своїх службових обов’язків, не були здійснені перевірки об‘єму виконаних робіт, що в результаті призвело до завищення їх вартості у розмірі понад 165 тис грн.
 
Варто зазначити, що загальна вартість виконаних робіт становить 388 тис. грн., тобто сума спричинених збитків складає майже 50 % від їх загальної вартості.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури, у тому числі за участі ювенальних прокурорів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1159