27.04.2023

7 років за ґратами за незаконне заволодіння квартирою - оголошено вирок шахраю

    

За підтримання публічного обвинувачення Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва суд виніс обвинувальний вирок 47-річному киянину за незаконне заволодіння квартирою у Шевченківському районі столиці та її подальшу реалізацію (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).  
 
Прокурором у суді доведено, що обвинувачений отримав від невстановленої особи підроблені документи: рішення Петровського районного суду м. Донецька від 16.08.2007, згідно з яким право власності на квартиру у будинку по вул. Златоустівській в центрі столиці визнано за фігурантом, та техпаспорт.
 
На підставі цих документів державний реєстратор зареєстрував право власності на вказану квартиру за обвинуваченим. У подальшому, чоловік відчужив квартиру за 670 тис. грн.
 
Вироком Шевченківського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих правопорушень та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.
 
Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих на загальну суму близько 800 тис. грн.
 
До набрання вироком суду законної сили обраний обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 927