27.04.2023

Прокуратура через суд вимагає повернути 5 га землі на березі р. Дніпро вартістю 630 млн гривень

    

Господарський суд міста Києва відкрив провадження за позовом органів столичної прокуратури в інтересах територіальної громади про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками, у тому числі землями водного фонду в Оболонському районі міста Києва.
 
Вартість земельних ділянок складає понад 630 млн гривень.
 
Прокуратура встановила, що товариство без правовстановлюючих документів використовує земельні ділянки загальною площею близько 5 га на вул. Прирічній для розташування самочинно збудованого нерухомого майна.
 
При цьому, територія огороджена спільним парканом, внаслідок чого обмежено доступ містян до комунальних земельних ділянок, в тому числі до прибережної захисної смуги річки Дніпро.
 
Крім того, вказане є перешкодою у функціонуванні парку відпочинку, який створений рішенням Київської міської ради від 03.09.2015, та частина якого потрапляє до земельної ділянки, що використовується товариством без правових підстав.
 
У зв’язку з цим, територіальна громада позбавлена можливості розпоряджатися земельними ділянками та використовувати їх в інтересах жителів міста.
 
З огляду на зазначені обставини товариством порушено інтереси держави, які у даному випадку потребують захисту в судовому порядку.
 
Підготовче судове засідання у справі за позовом, заявленим Оболонською окружною прокуратурою, призначено на 16.05.2023.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1009