01.05.2023

Прокурори Київської міської прокуратури стали спікерами для студентів-правників на XIІІ Всеукраїнській школі з кримінального права та процесу

    

Це унікальний захід для молоді, яка прагне навчатися в професіоналів та вивчати практичну сторону кримінального права та процесу.
 
Заступник начальника відділу столичної прокуратури Яна Тализіна розповіла слухачам покроковий алгоритм документування одержання неправомірної вигоди.
 
З чого починається розслідування таких проваджень, які негласні слідчі (розшукові) дії варто обрати для документування цього злочину та які підрозділи при цьому необхідно задіяти. Що таке «конфідент» та «реалізація». Які строки на розсекречення протоколів, повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Чому неправомірна вигода, а не хабар? І навіть, для чого оперативники викладають з грошей килимові доріжки.
 
Другим спікером став прокурор Дмитро Величко, який працює заступником начальника відділу нагляду за провадженнями щодо злочинів проти життя.
 
Він розказав студентам про особливості огляду місця подій у таких справах та тонкощі збору доказів, які можуть стати обґрунтуванням для доведення винуватості особи у вчиненні злочину.
 
Завершив свій виступ Дмитро Величко прикладами з власного професійного досвіду щодо розслідування та підтримання державного обвинувачення у справах про резонансні вбивства, у тому числі, вчинені на замовлення.
 
Не менш цікавим для студентів став виступ директора Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи Олександра Михайленка.
 
Маючи майже 30-річний професійний досвід та спеціальні знання, директор Бюро СМЕ із притаманною йому увагою до деталей занурив студентів у атмосферу щоденної роботи експертів. Свій виступ Олександр Михайленко доповнив непересічною презентацію.
 
Сподіваємося, студенти-учасники заходу, а їх було майже 100, отримали корисну для себе інформацію, яку зможуть використати у майбутньому.
 
Організатор заходу - Харківський осередок Ліги студентів АПУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1107