09.05.2023

Прокуратура відстояла у Верховному Суді рішення про повернення місту приміщення в будинку-пам’ятки архітектури

    

Верховний Суд підтримав позицію прокурора у справі щодо повернення територіальній громаді комунального майна, яке вибуло з його власності на підставі підроблених документів.
 
Так, постановою Верховного Суду залишено в силі рішення судів, якими задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури міста Києва та витребувано на користь територіальної громади столиці нежитлове приміщення вартістю понад 2,5 млн гривень.
 
Встановлено, що право власності на комунальні приміщення площею понад 190 кв.м. у будинку по проспекту Перемоги у м. Києві (поруч із станцією метро «Шулявська»), який є пам’яткою архітектури місцевого значення, перейшло до фізичної особи на підставі неіснуючого інвестиційного договору та в подальшому відчужено іншому громадянину.
 
Задовольняючи позов, суди погодились з доводами прокурора про те, що оскільки спірне нежитлове приміщення вибуло з власності територіальної громади міста поза волею Київської міської ради, воно підлягає витребуванню.
 
На даний час органами Київської міської прокуратури вживаються заходи щодо фактичного виконання судового рішення.
 
Довідково: Будинок по проспекту Перемоги, 45 у м. Києві є пам’яткою архітектури місцевого значення, охоронний № 227, відповідно до рішення виконавчого комітету Київської міськради народних депутатів від 18.11.1986 №1107.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1070