09.05.2023

Продавав гуманітарні тепловізори та аптечки, ввезені для ЗСУ - судитимуть підприємця

    

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно приватного підприємця з обвинуваченням у продажі предметів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, приватний підприємець організував схему незаконної реалізації гуманітарної допомоги у м. Києві, а саме тепловізійних прицілів, аптечок, ввезених на територію України у якості гуманітарної допомоги Збройним Силам України.
 
У межах слідства задокументовано продаж двох тепловізійних прицілів та 290 аптечок на загальну суму 20 тис. дол. США.
 
У ході проведених обшуків правоохоронці вилучили у підозрюваного товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи та печатки. Крім того, були вилучені грошові кошти у сумі 860 тис. гривень, 330 тис. доларів США та 34 тис. євро, які наразі заарештовані.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ «І» ДЗНД СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 795