10.05.2023

Двом експоліцейським з Луганщини повідомлено про підозру у колаборації з окупантами

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом колишнім правоохоронцям, які, будучи громадянами України, добровільно погодилися на зайняття посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, підозрювані, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, погодилися на співпрацю з окупаційною владою.
 
Прийнявши пропозицію представників держави-агресора – російської федерації та представників незаконних збройних формувань «ЛНР», чоловіки добровільно вступили на службу до незаконного правоохоронного органу, що є частиною окупаційної адміністрації, та зайняли посади в так званому «Белокуракинском РОВД МВД ЛНР».
 
Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі підозрювані активно підтримують збройну агресію рф проти України та виконують вказівки окупантів.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 770