10.05.2023

Чоловіку, який обікрав іноземного волонтера, повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 29-річному неодноразово судимому уродженцю Черкаської області у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). 
 
Згідно із матеріалами слідства, підозрюваний 08 травня 2023 року, перебуваючи біля офісного приміщення на Подолі, викрав рюкзак у громадянина США, який тренує українських військових за програмами надання тактичної бойової допомоги пораненим.
 
Потерпілий лише на декілька хвилин відволікся на розмову із знайомим, залишивши рюкзак з ноутбуком і медичним спорядженням неподалік на сходах до входу у офісне приміщення, а повернувшись речей вже не виявив.
 
Правоохоронці по гарячих слідах затримали 29-річного фігуранта у порядку ст. 208 КПК України, розшукали викрадене майно та повернули його власнику.
 
Встановлено, що крадій раніше неодноразово судимий за майнові злочини і лише два місяці тому повернувся з місць позбавлення волі.
 
Слідство триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві
 
Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.
 
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1064