10.05.2023

У Києві викрито наркоторговців з «товаром» на 20 тис. доларів США

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва, викрито двох учасників організованої групи, які займалися збутом наркотиків у столиці (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Фігурантів затримали у ході контролю за вчиненням злочину та за результатами проведення 7 оперативних закупок.
 
За місцем проживання чоловіків та в належних їм транспортних засобах проведено санкціоновані обшуки. Під час слідчих дій вилучено близько 100 гр кокаїну, що становить особливо великий розмір, канабіс, мобільні телефони, планшети, персональні комп’ютери, флеш накопичувачі, електроні ваги, засоби для фасування наркотиків, сім картки, грошові кошти в національній та іноземній валютах еквівалентом близько 320 тис грн.
 
Вартість вилучених наркотичних речовин становить близько 20 тис. доларів США.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Викриття зловмисників проводилось прокурорами спільно з слідчими СВ Шевченківського УП ГУ НП ум. Києві, за супроводження оперативних підрозділів Шевченківського УП ГУ НП у м. Києві та столичного главку поліції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1091