12.05.2023

До 6 років за ґратами засуджено псевдодизайнерку, яка обікрала чоловіка на 175 тис. грн за допомогою очних крапель

    

За підтримання публічного обвинувачення Оболонською окружною прокуратурою м. Києва суд апеляційної інстанції залишив в силі вирок, яким до 6 років позбавлення волі засуджено жінку, яка під приводом надання дизайнерських послуг заволоділа майном клієнта з застосуванням лікарського препарату.
 
Так, у травні 2022 року до правоохоронців звернувся мешканець Оболонського району столиці з заявою про вчинення крадіжки з його квартири. Як виявилося, напередодні чоловік запросив до себе дому дизайнера інтер’єра, яку знайшов через інтернет.
 
Перебуваючи в квартирі потерпілого, жінка непомітно для нього додала у склянку з напоєм очні краплі. Випивши напій, чоловік втратив свідомість.
 
Використовуючи безпорадній стан потерпілого зловмисниця заволоділа його речами, грошима та іншим майном на суму 175 000 гривень, після чого втекла, залишивши останнього у безсвідомому стані.
 
Завдяки якісному підтриманню публічного обвинувачення Оболонською окружною прокуратурою міста Києва доведено винуватість підсудної саме у вчиненні розбійного нападу, тобто злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.
 
Судом першої інстанції за наслідками повного дослідження доказів та встановлення фактичних обставин, жінці призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та стягнуто на користь потерпілого майже 250 тис. грн матеріальної та моральної шкоди.
 
Вказане рішення Київським апеляційним судом залишено в силі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 
 

кількість переглядів: 772