01.06.2023

У столичній поліклініці, де не відкрили укриття під час повітряної тривоги, тривають слідчі дії - прокуратура

                         

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 р.н. Ще 15 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості - 11 з них госпіталізовані до лікувальних закладів.
 
Інформація щодо постраждалих уточнюється.
 
Мешканець Києва, чия дружина загинула під час атаки рф, повідомив, що люди прибігли вночі до укриття, яке розташовано у дитячій поліклініці, але їм ніхто не відкрив.
 
Наразі у вказаному медзакладі проходять слідчі дії.
 
Допитуються керівництво та персонал медзакладу для встановлення посадових осіб, відповідальних за експлуатацію укритття та забезпечення вільного доступу до нього під час оголошення повітряної тривоги.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 912