02.06.2023

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді земельну ділянку біля озера «Срібний Кіл»

                        

Дарницька окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку водного фонду вартістю майже 20 млн грн, яка розташована по вул. Срібнокільській у Дарницькому районі столиці.
 
Прокуратура встановила, що фізичні особи усупереч рішенню Дарницького районного суду міста Києва, яким їх зобов’язано знести самочинно збудоване майно - будівлю закладу харчування на березі озера «Срібний Кіл», внесли це майно до статутного капіталу товариства.
 
У подальшому товариство зареєструвало за собою право власності на згадане майно та продовжило використовувати земельну ділянку водного фонду комунальної власності без правовстановлюючих документів.
 
Реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до товариства. У позові прокуратура вимагає усунути перешкоди у володінні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права власності, визнання правочинів недійсними та повернення земельної ділянки.
 
Наразі судом відкрито провадження за цим позовом.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 762