02.06.2023

Розтратив державне майно на 10 млн грн – судитимуть експрацівника Національного інституту раку

    

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника Національного інституту раку за фактами розтрати майна держави в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що протягом 2019-2020 років співробітнику Національного інституту раку,  як матеріально-відповідальній особі було ввірено майно Інституту, а саме комп’ютерну техніку, балони з фреоном та лікарські засоби, які він розтратив, чим спричинив збитки державі на понад 10 млн гривень.
 
Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення інвентаризацій Національним інститутом раку та підтверджені висновками судових експертиз. 
 
З метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури ухвалою суду на майно обвинуваченого накладено арешт.
 
Прокурором з метою захисту інтересів держави до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов.
 
Досудове розслідування злочинів, які призвели до завдання шкоди державі в особливо великих розмірах, здійснювалось СУ ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 794