05.06.2023

Викрито посадовця територіального центру комплектування та соцпідтримки, який сприяв виїзду за кордон військовозобов’язаними

                      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соцпідтримки за фактом організації незаконного переправлення осіб через держаний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, посадовець організував схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.
 
Так, за грошову винагороду він обіцяв військовозобов’язаним чоловікам оформити довідки військово-лікарської комісії, відповідно до яких вони визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку.
 
Вартість виготовлення необхідних документів становила 6-7 тис доларів США в залежності від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.
 
Досудове розслідування триває.
 
Встановлюються інші особи, задіяні у злочинній схемі.
 
Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ГУ «Д» ДЗНД СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 859