06.06.2023

У столиці викрито діяльність наркоугруповання – вилучено психотропні речовини та прекурсори на 1,3 млн гривень

                                                

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб, які налагодили незаконне виробництво, виготовлення та збут наркотичних засобів, а також психотропних речовин по всій території України (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що на території міста Києва діє організована злочинна група, яка за допомогою інтернет ресурсів займається оптовим розповсюдженням наркотичних засобів по всій території України.
 
Зловмисники приймали замовлення через сайт та телеграм-канал, після чого відправляли товар за допомогою служби доставки.
 
З метою конспірації під час здійснення поштових відправлень зловмисники вказували вигадані імена та анкетні дані.
 
У ході проведення слідчих дій правоохоронці провели 7 обшуків, у ході яких вилучили близько 17 кг психотропної речовини «PVP», 500 л прекурсорів, а також обладнання для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин, зокрема: хімічний реактор, посуд, пластикову тару, магнітні змішувачі, електроні ваги.
 
Вартість вилучених психотропних речовин та прекурсорів складає близько 1, 3 млн грн.
 
Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі 3 особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Викриття злочинної діяльності проводилось прокурорами спільно з ДСР НП України та слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1162