08.06.2023

Виготовляли психотропи у промислових масштабах - викрито злочинну групу з «товаром» на 130 тис. доларів США

                                

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб, які організували діяльність нарколабораторії з виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Встановлено, що 19-ти річний уродженець м. Дніпро організував в одній з промзон столиці нарколабораторію та склад зберігання готового «товару», який збували через телеграм бот у різні регіони України.
 
Під час обшуку у чоловіка поліцейські вилучили близько 50 кг речовини, схожу на психотропну, солі альфа ПВП, велику кількість прекурсорів: 40 л. перекису водню, 35 л. етилового спирту, 25 л. ацетону, 30 л. соляної кислоти, 5 л. піроледіну, 7 л. етилацетату, обладнання для виготовлення психотропних речовин, лабораторний хімічний посуд, хімічні речовини, засоби для фасування та зважування.
 
У подальшому, моніторингом вказаного телеграм боту правоохоронці встановили ще одного фігуранта, 21-річного мешканця Одеси, який завідував складом готової «продукції» та займався її реалізацією.
У ході проведених обшуків у останнього вилучили близько 4,5 кг солей PVP, понад 50 пігулок МДМА, шишки канабісу вагою близько 200 гр., 150 гр мефедрону, 200 гр амфетаміну, зіп пакети, електроні ваги, мобільні телефони тощо.
 
Приблизна вартість вилученої з незаконного обігу психотропної речовини складає близько 130 тис. доларів США.
 
Чоловіків затримано. Організатору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії з другим фігурантом тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві за силової підтримки оперативних підрозділів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 778