09.06.2023

За клопотанням Оболонської окружної прокуратури на потреби «Гвардії наступу» передано зброю та набої

       

За клопотанням Оболонської окружної прокуратури міста Києва на потреби «Гвардії наступу» при Міністерстві внутрішніх справ передано 37 гранат різного маркування, 8 запалів УЗРГМ, 5 одиниць вогнепальної зброї та понад 4 тис. набоїв різного калібру.
 
Вказана зброя та набої були вилучені в межах кримінального провадження за фактом організації масового виробництва психотропних речовин з метою подальшого збуту, а також незаконного зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч.1 ст. 263 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, правоохоронці під час проведення обшуків на території м. Києва та Київської області виявили лабораторію з виготовлення метадону та амфетаміну. У ході слідчих дій, крім наркотичних засобів та психотропних речовин вартістю понад 10 млн гривень, вилучили арсенал зброї та набоїв до неї, а саме: 37 гранат різного маркування, 8 запалів УЗРГМ, 5 одиниць вогнепальної зброї та понад 4 тис. набоїв різного калібру.
 
Під час розгляду вказаного кримінального провадження в Києво-Святошинському районному суді Київщини Оболонська окружна прокуратура заявила клопотання щодо передачі вилучених зброї та боєприпасів на баланс МВС з метою захисту територіальної цілісності та відбиття агресії російської федерації.
 
09.06.2023 ухвалою суду клопотання прокурора задоволено.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1163