09.06.2023

Збитки на оренді комунального майна – судитимуть екскерівника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА

                                  

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що між Головним управлінням житлового забезпечення КМДА та комунальним підприємством був укладений договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 1 409 кв.м. по вул. Володимирській у місті Києві.
 
У подальшому, не зважаючи на внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно територіальної громади міста Києва, впродовж 2016-2019 років Департаментом ставка оренди за вказаним договором не переглядалася.
 
Внаслідок неналежного виконання службових обов’язків колишнім директором Департаменту будівництва та житлового територіальна громада міста Києва недоотримала орендні платежі на суму майже 1,1 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно колишнього посадовця скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Шевченківського УП ГУНП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 996