22.06.2023

Прокуратура долучить до матеріалів кримінального провадження відеозвернення І.Ксенофонтова

                                         

Зважаючи на суспільний резонанс повідомляємо:
 
Публічне звернення Івана Ксенофонтова, сина покійного бізнесмена Олександра Ксенофонтова, в якому він називає можливих  причетних до шахрайства осіб, буде долучено до матеріалів кримінального провадження. Серед них зокрема -  нардеп VI та VII скликань Олександр Дубовий та екс-депутат Одеської облради Олег Бабенко.
 
Зазначимо, що у 2020 році було відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства та протиправного привласнення майна столичного бізнесмена Олександра Ксенофонтова. У 2021 році його вдові Оксані Ксенофонтовій повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що Оксана Ксенофонтова разом з іншими особами підробили документи, щоб привласнити майно покійного чоловіка. Зокрема було підроблено підпис Олександра Ксенофонтова, яким той начебто  призначив Оксану Ксенофонтову керівником своєї компаніії.
 
Загалом Оксана Ксенофонтова разом з іншими особами протиправно привласнила майно чоловіка на суму понад 300 млн грн. Потерпілою стороною у кримінальному проваджені  є діти бізнесмена.
 
Весь час Оксана Ксенофонтова злісно ухиляється від слідчих органів та перебуває у всеукраїнському розшуку. Надано дозвіл на її примусовий привід до суду для обрання міри запобіжного заходу.
 
Якщо Вам відомо місце її перебування - невідкладно телефонуйте: 0444252434, 0442719731.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1010