23.06.2023

Без аукціону віддали землю під автостоянку - прокуратура через суд скасовує незаконне рішення

                                   

Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради, на підставі якого товариство набуло в оренду земельну ділянку на вул. Пирогівський шлях вартістю 52 млн гривень без проведення земельних торгів.
 
Установлено, що Київська міська рада, в порушення земельного законодавства, надала поза аукціоном в оренду на 10 років земельну ділянку площею понад 1 га у Голосіївському районі міста Києва для експлуатації та обслуговування автостоянки у зв’язку з набуттям товариством права власності на нерухоме майно.
 
При цьому площа наданої земельної ділянки майже у 11 разів перевищує площу розташованого на ній об’єкта нерухомості.
 
Також, слід зазначити, що відповідно до вимог чинного законодавства надання земельних ділянок для експлуатації та обслуговування об’єктів дорожнього сервісу, до яких, зокрема, відносяться автостоянки, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.
 
Внаслідок допущених порушень бюджет міста Києва недоотримав  значну суму коштів, які територіальна громада міста Києва могла б отримати від продажу права оренди вказаної земельної ділянки на земельних торгах.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратура заявила до господарського суду м. Києва позовну заяву.
 
Наразі судом відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 865