26.06.2023

Представившись сантехніком, обікрав пенсіонерку та втік на «Maserati» – у Києві затримали професійного крадія

                                             

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом вчинення крадіжки, поєднаного з проникненням у житло (ч. 4 ст. 185 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, представившись пенсіонерці сантехніком, обманом проник до її квартири та, відволікаючи її увагу, викрав заощадження потерпілої у сумі 1000 доларів США та 40 000 гривень.
 
Зловмисника затримали «по гарячих слідах» після спроби втекти на автомобілі марки «Maserati», яку останній використовував у своїй «діяльності». За результатами слідчих дій автомобіль та інші речові докази вилучено.
 
У межах розслідування правоохоронці встановили, що підозрюваний причетний до вчинення аналогічних злочинів у Одеській та інших областях. Також дана особа перевіряється на причетність до вчинення крадіжок на території міста Києва.
 
На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників УКР Нацполіції у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 895