26.06.2023

Вчергове спостерігаємо за спробами столичної влади у маніпулятивний спосіб піддати сумніву обґрунтованість підозр, які вручаються посадовцям КМДА

                                                                            

23.06.2023 року за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА за фактом розтрати 1 млн грн бюджетних коштів, виділених на виконання робіт по відновленню тротуарів та автодороги.
 
Збитки, завдані кримінальним правопорушенням, підтверджуються проведеними оглядами виконаних робіт із залученням експерта та висновками експертизи. 
 
Фактом залишається і те, що станом на сьогодні підрядником роботи з відновлення тротуарів та автодороги не проведені.
 
Одночасно офіційний сайт КМДА повідомляє, що роботи з благоустрію та асфальтування тривають. Це виглядає дивно, оскільки акти виконаних робіт, про які йдеться у повідомленні про підозру, підписані та бюджетні кошти Департаментом перераховані в повному обсязі ще у грудні 2022 року.
 
При цьому, незрозуміло, на підставі чого, міська влада, не маючи у розпорядженні документів слідства, категорично стверджує, що експертиза нібито проведена «без належного дослідження проектної документації та наочного огляду», що не відповідає дійсності.
 
Звертаємо також увагу на те, що заяви про нібито сприяння слідству та надання доступу до всіх запитуваних документів у кримінальних провадженнях, в яких посадовим особам КМДА повідомлено про підозру, теж, на жаль, залишаються лише заявами.
 
Так, Департаментом муніципальної безпеки КМДА, а також Департаментом освіти КМДА проігноровано запити слідства щодо надання документів, які мають значення у кримінальному провадженні щодо загибелі людей через недопуск до укриття.
 
Отримання цих документів стало можливим лише після звернення правоохоронних органів до суду з відповідними клопотаннями.
 
Наголошуємо, подібні маніпулятивни заяви столичної влади не мають нічого спільного із захистом інтересів територіальної громади від неефективного використання бюджетних коштів та їх розкрадання.
 
Разом з тим, прокуратура і надалі інформуватиме громадськість про результати розслідування кримінальних проваджень щодо розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку посадових осіб та суб’єктів господарювання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 873