27.06.2023

Прокуратура відновила право столичної громади на 19 га землі біля Музею в Пирогові вартістю понад 442 млн гривень

                                             

Зусиллями Київської міської прокуратури забезпечено реальне виконання рішення суду щодо відновлення права столичної громади на земельну ділянку площею майже 19 га та вартістю понад 442 млн грн, яка розташована поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України.
 
Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2004 році, агропромислове товариство орендувало земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Рішенням Київради у 2015 році вказаний договір оренди був розірваний та повторно не укладався.
 
Разом з тим, товариство без відповідних правових підстав, за відсутності волевиявлення Київради та без укладення нового договору оренди у 2017 році зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї ділянки.
 
Тим самим товариство порушило право територіальної громади міста Києва на користування та розпорядження комунальною землею.
 
Погодившись з правовою позицією прокуратури, суди першої та апеляційної інстанції задовольнили позов у повному обсязі.
 
На даний час рішення суду реально виконано, державна реєстрація права оренди спірної земельної ділянки за товариством скасована.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 751