27.06.2023

Домашній кривдник, який знущався над жінкою, отримав реальне покарання

                                           

За підтримання публічного обвинувачення Святошинською окружною прокуратурою м. Києва до реального покарання у вигляді позбавлення волі засуджено киянина за вчинення систематичного насильства в сім’ї (ст. 126-1 КК України).
 
У ході судового розгляду прокурором доведено, що обвинувачений протягом 2022-2023 років вчиняв систематичне психологічне насильство до жінки, з якою перебував у тривалих близьких стосунках.
 
Незважаючи на неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності за домашнє насильство, кривдник протягом 4 місяців приходив до будинку, в якому проживає потерпіла, публічно виcловлював на її адресу погрози, вживав нецензурну лайку, спрямовану на приниження жіночої честі та гідності.
 
Ще одним видом психологічного насильства він обрав побиття вікон в квартирі жінки в зимовий період року, що призвело до суттєвого погіршення умов її проживання.
 
Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого правопорушення та призначив йому покарання у виді 1 року 2 місяців позбавлення волі.
 
До вступу вироку у законну силу обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 829