28.06.2023

Прокуратура через суд повертає місту базове підприємство для забезпечення шкільних їдалень вартістю 200 млн гривень

                               

Органи Київської міської прокуратури вживають заходи для повернення у власність громади Києва об’єкту незавершеного будівництва – базового підприємства для забезпечення шкільних їдалень вартістю майже 200 млн гривень, яке за підробленими документами привласнили шахраї.
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружна прокуратура встановила, що зловмисники на підставі підроблених документів та нікчемного договору купівлі-продажу зареєстрували за фізичною особою право власності на об’єкт незавершеного будівництва по проспекту Георгія Гонгадзе у м. Києві.
 
Вказаний об’єкт загальною площею понад 3 600 кв. м фактично є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдалень.
 
Заволодівши цим об’єктом, ділки неодноразово відчужували його на користь третіх осіб з метою приховання злочину та ускладнення процесу повернення майна законному власнику – територіальній громаді м. Києва.
 
З метою відновлення порушених прав столичної громади Шевченківська окружна прокуратура м. Києва заявила позов до суду про визнання недійсними правочинів, скасування державної реєстрації та витребування до комунальної власності нерухомого майна.
 
У межах кримінального провадження на вказаний об’єкт накладено арешт та встановлюються особи, причетні до вчинення злочину для притягнення їх до відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 754