28.06.2023

Хабар за деревину - до 5 років позбавлення волі засуджено колишнього лісничого з Козинського лісництва

                                                  

За принципової позиції Деснянської окружної прокуратури міста Києва до реальної міри покарання у виді 5 років позбавлення волі засуджено колишнього лісничого Козинського лісництва ДП «Київське лісове господарство» за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).
 
Зазначена службова особа була викрита правоохоронцями на організації схеми вимагання та одержання неправомірної вигоди від громадянина, який звернувся до лісництва з приводу придбання деревини - 60 кубометрів кругляка.
 
За «допомогу» у відборі деревини належної якості, яку громадянин придбав у лісництва на законних підставах, посадовець зажадав отримати по 500 гривень за кубометр.
 
Під час контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували факт одержання лісничим неправомірної вигоди у розмірі 30 тис. грн двома частинами.
 
Обухівським районним судом Київської області обвинуваченого, який на цей час є чинним посадовцем КП «ЛПГ «Конча-Заспа», засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади строком на 2 роки, із конфіскацією всього належного майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 770