28.06.2023

Перебував у розшуку, але не уникнув покарання – обвинуваченого у розбійних нападах засуджено до 7, 5 років позбавлення волі

                                                          

За підтримання Київською міською прокуратурою публічного обвинувачення судом оголошено обвинувальний вирок чоловіку за фактом вчинення розбійного нападу групою осіб, із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого (ч. 2 ст. 187 КК України).
 
Так, четверо осіб обвинувачувалися у вчиненні у 2015 році серії вуличних розбійних нападів на молодих дівчат. Зловмисники, погрожуючи потерпілим насильством, відбирали в них грошові кошти та цінні речі.
 
За результатами судового розгляду 21.05.2018 двом обвинуваченим суд призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, ще одному - 9 років позбавлення волі, теж з конфіскацією майна.
 
Проте четвертий співучасник злочинів почав переховуватися від суду та був оголошений у розшук. У травні 2023 року розшукувану особу вдалося затримати.
 
Відстоюючи принцип невідворотності покарання, Київська міська прокуратура у суді довела винуватість особи в злочині, вчиненому ще у 2015 році.
 
Вироком Шевченківського районного суду міста Києва від 27.06.2023 обвинуваченого засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 815