29.06.2023

Збитки на оренді комунального майна – екскерівнику Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА повідомлено ще одну підозру

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва колишньому директору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що між Головним управлінням житлового забезпечення КМДА та комунальним підприємством був укладений договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 1 110 кв.м. в будинках по вул. Володимирській та вул. Крутий узвіз.
 
У подальшому, не зважаючи на зміни до Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно, впродовж 2016-2019 років Департаментом ставка оренди за договором не переглядалася.
 
Внаслідок неналежного виконання службових обов’язків колишнім директором Департаменту столичний бюджет недоотримав орендні платежі на суму майже 320 тисяч гривень.
 
На теперішній час вирішується питання щодо пред’явлення цивільного позову в інтересах Київської міської ради з метою забезпечення відшкодування підозрюваним завданої шкоди.
 
Нагадаємо, раніше Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА за аналогічним фактом службової недбалості при нарахуванні оренди, що спричинило збитки на суму 1,1 млн грн.
 
Судом призначено проведення підготовчого судового засідання.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Шевченківського УП ГУНП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 953