29.06.2023

Директора Департаменту КМДА, підозрюваного у розтраті коштів, узято під цілодобовий домашній арешт з браслетом

    

Голосіївський районний суд м. Києва у повному обсязі задовольнив  клопотання Київської міської прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, який підозрюється у розтраті бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з ухвалою, на підозрюваного покладено обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.
 
Нагадаємо, директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА повідомлено про підозру у межах кримінального провадження щодо розтрати близько 1 млн гривень бюджетних коштів, виділених на відновлення тротуарів та автодороги після підключення водопроводу до житлових будинків.
 
Підозрюваний, розуміючи, що роботи не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів у грудні 2022 року.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1083