29.06.2023

У столиці стартував Пілотний проєкт щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини

    

Київська міська прокуратура стала координатором Пілотного проєкту щодо імплементації правосуддя, дружнього до дитини, який впроваджується за ініціативи Офісу Генерального прокурора у співпраці з Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією України, Міністерством юстиції України та Міністерством соціальної політики України. 
 
29.06.2023 під головуванням заступника керівника Київської міської прокуратури Олександра Кравця проведено першу робочу зустріч з представниками 13 державних установ, відомств та органів місцевої влади, до сфери яких відноситься захист інтересів дитини.
 
Мета Пілотного проєкту полягає у
 
  • забезпеченні ефективної реалізації існуючих обов’язкових універсальних та європейських стандартів захисту та  забезпечення прав дітей,
 
  • виконанні вимог міжнародного законодавства при здійсненні досудового розслідування, судового розгляду у кримінальних провадженнях за участю неповнолітніх, а також при виконанні судових рішень щодо неповнолітніх.
 
Під час зустрічі учасники обговорили найбільш ефективні шляхи для налагодження координації та взаємодії всіх державних органів, що є підґрунтям для подальшої ефективної реалізації Пілотного проєкту.
 
Київ є одним з шести регіонів України, у яких запроваджується Пілотний проєкт дружнього до дитини правосуддя.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 911