30.06.2023

Киянин, який вчиняв розпусні дії щодо неповнолітніх, перебуватиме під вартою

    

За принципової позиції ювенальних прокурорів Оболонської окружної прокуратури м. Києва, Київським апеляційним судом скасовано рішення слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва та ухвалено нове, яким застосовано відносно 39-річного киянина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Підозрюваного взято під варту у залі суду.
 
Так, 01.06.2023 слідчим суддею застосовано відносно чоловіка, який підозрюється у розбещенні та вчиненні розпусних дій відносно двох підлітків, а також у зберіганні дитячої порнографії, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, визначивши заставу у розмірі 214 720 гривень.
 
02.06.2023 підозрюваний вніс заставу та залишив ДУ «Київський слідчий ізолятор».
 
Слідством встановлено, що підозрюваний, колишній працівник медіахолдингу, легко входив в довіру неповнолітнім особам. Користуючись віковою перевагою, маніпулював та зваблював дітей за рахунок пригощання продуктами харчування та подарунками у вигляді грошових коштів.
 
Дії зловмисника органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 2 ст. 155, ч.ч. 1, 3 ст. 156-1, ч. 1 ст. 301 КК України.
 
На даний час досудове розслідування триває. Вживаються заходи на встановлення інших потерпілих осіб, які стали жертвами підозрюваного.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 946