04.07.2023

Співпрацює з окупантами - прокуратура викрила колаборанта на Луганщині

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру власнику українського товариства за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрюваний, будучи власником та директором української фірми, що займається вирощуванням та торгівлею зерном, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області пішов на співпрацю з ворогом.
 
Отримавши громадянство рф, підозрюваний у листопаді 2022 року перереєстрував товариство у так званих «органах юстиції лнр» та призначив себе на посаду «директора ООО».
 
Надалі фігурант продовжив здійснювати господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.
 
У межах слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки товариства та підозрюваного арештовано, а кошти розміщені на них, в розмірі близько 500 млн грн, передано на користь Збройних сил України.
 
Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області, прокуратурою вживаються заходи для здійснення спеціального досудового розслідування. 
 
Крім того, прокуратура розпочала провадження щодо української фірми, директор якої підозрюється у колаборації з окупантами, з метою забезпечення подальшої конфіскації її майна та доходів на користь держави.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УП в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1018