05.07.2023

Привласнив майже 400 тис. гривень бюджетних коштів на ремонті доріжок та паркану медичного закладу - судитимуть підрядника

    

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора товариства за обвинуваченням у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, та службовому підробленні  ( ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, будучи керівником підрядної організації, з метою заволодіння бюджетними коштами вступив у злочинну змову зі службовими особами медичного закладу, що знаходиться на території Пущі Водиці в Оболонському районі столиці.
 
Після виконання капітального ремонту асфальтових доріжок та паркану медичного закладу підозрюваний завищив суми витрат на вказані роботи, чим спричинив збитків державі на 366 тис. грн.
 
Наразі обвинувальний акт відносно підрядника скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Відносно інших осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів, матеріали виділені в окреме провадження та проводиться досудове розслідування.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади и займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1016