05.07.2023

Призначену окупантами керівницю так званої «пошти лнр» судитимуть

    

Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканки Луганської області за обвинуваченні у вчиненні публічних закликів до співпраці з збройними формуваннями держави-агресора та у зайнятті  посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. ч. 1, 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрювана, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, прийняла пропозицію представників збройних сил російської федерації та була призначена керівником у новостворену державою-агресором так звану «пошту луганської народної республіки».
 
У подальшому підозрювана неодноразово публічно схиляла до співпраці з окупантами та закликала працевлаштовуватися до так званої «пошти лнр».
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ДКІБ СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 988