06.07.2023

Службова недбалість зі збитками у 21 млн грн – повідомлено про підозру директору КП «Спецжитлофонд»

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору КП «Спецжитлофонд» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Спецжитлофонд» та приватним підприємством був укладений договір підряду на виконання будівельних робіт з будівництва житлового будинку на перетині вул. Мілютенко-Шолом-Алейхема у Деснянському районі.
 
Отримавши попередню оплату на виконання робіт, підрядник лише частково виконав обумовлені договором будівельні роботи та у визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув.
 
Встановлено, що прострочена заборгованість підрядника перед КП «Спецжитлофонд» по отриманій попередній оплаті (авансам) становить понад 21 млн грн.
 
Разом з цим, з грудня 2017 року по теперішній час директором КП «Спецжитлофонд» не вжито жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подано цивільні позови, строк позовної давності по  яких сплив, та як наслідок, втрачено право вимоги.
 
В результаті службової недбалості підозрюваного територіальній громаді завдано шкоду на 21 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.
 
У ході слідства також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1096