07.07.2023

Збитки у майже 2 млн грн – повідомлено про підозру заступнику директора Київавтодор

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомлено про підозру ексдиректору комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управлення по ремонту та утриманню-автомобільних шляхів та споруд на них Печерського району м. Києва», який на даний час працює заступником директора КК «Київавтодор», за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між комунальним підприємством та товариством був укладений договір на постачання дорожнього обладнання, а саме обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі. Однак, технічні та якісні характеристики вказаного обладнання не відповідали чинним нормам ДСТУ, визначеним для їх висоти.
 
Таким чином, внаслідок службової недбалості з боку ексдиректора комунального підприємства територіальній громаді завдано збитків на загальну суму майже 2 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в місті Києві, за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1041