10.07.2023

Підтримував захоплення українських територій – судитимуть екснародного депутата Верховної Ради України

                                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього народного депутата Верховної Ради від забороненої в Україні «комуністичної партії» за фактом здійснення публічних закликів до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, після початку військової операції рф в Автономній Республіці Крим підозрюваний, брав участь у низці антиукраїнських пропагандистських заходів на території країни-агресора.
 
Під час виступів на вказаних заходах він підтримував дії країни-агресора та проголошував публічні промови, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України.
 
Виступи підозрюваного були поширені на YouTube-каналі для необмеженого кола користувачів.
 
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання в опублікованому відеоматеріалі, є публічними та спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 892