10.07.2023

У Києві викрито шахрая, який ошукав військовослужбовців

    

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру раніше судимому 26-річному мешканцю Вінницької області, який шляхом обману заволодів грошовими коштами військових.
 
У ході проведення досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець Збройних Сил України розмістив в інтернеті оголошення щодо купівлі транспортного засобу для потреб військового підрозділу.
 
Побачивши вказане оголошення, зловмисник з метою легкої наживи та корисливих спонукань, повідомив військовослужбовцям про наявність в нього транспортного засобу, який він готовий передати безоплатно, але потрібні кошти, щоб його заправити пальним.
 
Після перерахування коштів на перевезення автівки шахрай перестав виходити на зв'язок, а грошовими коштами розпорядився на власний розсуд.
 
На даний час зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Як з’ясувалося, раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за оборудки з закупівлею автомобілів «для фронту».
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 835