11.07.2023

Київська прокуратура в апеляції відстояла рішення про повернення столичній громаді двох квартир вартістю 5, 3 млн гривень

    

Органами Київської міської прокуратури постійно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на повернення у комунальну власність нерухомого майна.
 
Так, столична прокуратура відстояла в апеляційному суді право територіальної громади столиці на квартиру, розташовану в будинку на вул. Теодора Драйзера у Деснянському районі столиці. Житло, що є відумерлою спадщиною, на підставі підробленого договору дарування вибуло у власність фізичних осіб.
 
Крім того, прокуратури успішно відстояли свою позицію в судах, щодо повернення громаді квартири в історичному ареалі столиці на вулиці Терещенківській. У 2015 році право власності на квартиру було зареєстровано за фізичною особою на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу. У подальшому вказана квартира неодноразово відчужувалася.
 
Постановою Київського апеляційного суду позови прокурора задоволено та витребувано спірні квартири на користь територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.
 
Вказані рішення суду набрали законної сили.
 
На даний час прокуратурою вживаються заходи щодо їх реального виконання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 882