11.07.2023

Самовільне будівництво та блокування входу до укриття – судитимуть підрядника

    

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за обвинуваченням у сприянні в самовільному будівництві та створенні загрози загибелі людей в умовах збройної агресії рф проти України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 275 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, будівельна компанія у 2017 році уклала із КМДА договори про оренду двох земельних ділянок на вул. Васильківській. Надалі спільно з підрядником та девелоперською компанією орендар розпочав на цій території будівництво торгово-розважального та спортивного комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.
 
Згодом орендар за відсутності будь-яких дозвільних документів самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, яка на праві користування належить ДП «Національний центр Олександра Довженка» та продовжив зведення багатофункціонального житлового комплексу вже на цій земельній ділянці.
 
Крім того, у ході незаконних будівельних робіт працівники підрядної організації заблокували вхід до розташованого на цій ділянці укриття, пошкодили комунікації та частково зруйнували перекриття, чим створено загрозу загибелі людей в умовах збройної агресії рф проти України.
 
Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на загальну суму 1,7 млн грн.
 
Наразі обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації направлено до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалось Голосіївським УП ГУ НП в м. Києві.
 
Нагадаємо, в січні 2023 року окружна прокуратура в межах цього ж провадження скерувала до суду обвинувальний акт відносно ексдиректора компанії-забудовника, дії якого кваліфіковано за ч. 3 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 275 КК України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 866