12.07.2023

Столична прокуратура передала на потреби сил оборони України понад 10 тонн незаконно ввезених російських автозапчастин

                                               

Київською міською прокуратурою спільно з ДБР та Київською митницею ініційовано питання передачі на потреби сил оборони України понад 10 тонн незаконно ввезених російських автозапчастин, виявлених у межах розслідування діяльності російської компанії, яка після повномасштабного вторгнення РФ в Україну намагалася співпрацювати з українським бізнесом (ч. 2 ст. 110-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, після 24.02.2022 російська компанія ввезла на митну територію України для подальшого продажу понад 10 тонн контрабандних російських автозапчастин на суму понад 3 млн. грн.
 
При цьому у документах дані про справжнього постачальника приховувалися під нібито європейські компанії, які в свою чергу начебто офіційно експортували продукцію в Україну.
 
Прибутки від реалізації товару українським споживачам фактично надходили країні-агресору.
 
У межах кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці викрили та припинили ланцюг збагачення російської компанії.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.
 
Слідство здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 863