12.07.2023

Заступника директора Київавтодор взято під цілодобовий домашній арешт з браслетом

                                                        

За клопотанням Київської міської прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту ексдиректору одного зі столичних комунальних підприємств, який на даний час працює заступником директора КК «Київавтодор». Посадовець підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки  (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Рішення ухвалив Голосіївський районний суд міста Києва, задовольнивши у повному обсязі клопотання прокурорів. Строк дії ухвали до 6 вересня 2023 року включно.
 
Згідно з ухвалою, на підозрюваного також покладено обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання;  утримуватися від спілкування з працівниками КК «Київавтодор», комунального підприємства, яке він очолював, та підрядної організації; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.
 
Нагадаємо, посадовцю повідомлено про підозру у межах кримінального провадження щодо закупівлі дорожнього обладнання, а саме обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі.
 
Як встановило слідство, технічні та якісні характеристики поставленого та встановленого обладнання не відповідають нормам ДСТУ.
 
Внаслідок службової недбалості підозрюваного, який на той час обіймав посаду директора комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управлення по ремонту та утриманню-автомобільних шляхів Печерського району м. Києва», територіальній громаді завдано збитків на загальну суму майже 2 млн гривень.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 972