13.07.2023

Викрито наркоділка з партією кокаїну на суму майже 100 тис. доларів США

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка у незаконному перевезенні з метою збуту наркотичних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Правоохоронці під час перевірки оперативної інформації щодо збуту наркотичних засобів викрили 53-річного уродженця Закарпатської області, який на автомобілі транспортував наркотики з міста Мукачево до столиці для їх подальшої реалізації.
 
Під час невідкладного обшуку автомобіля під декоративною накладкою пасажирського сидіння був виявлений пакет із наркотичним засобом кокаїном вагою близько 1 кг.
 
Приблизна вартість вилученого кокаїну складає майже 100 тис. доларів США.
 
Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішуються питання про повідомлення фігуранту про підозру, обрання йому запобіжного заходу та накладення арешту на автомобіль.
 
Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві за силової підтримки оперативних підрозділів ВКП Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, за участю УБН м. Києва та залученням спеціалістів кінологічного центру ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 831